Severine Merckx

Follow us:

Email: info@vita-nova.be

Severine Merckx

Sinds mijn kindertijd was ik al sterk gefascineerd door nieuw leven en de zorg voor jonge kinderen. Ik had maar één doel voor ogen: mama worden. In de volgende jaren van mijn lagere schoolcarrière evolueerde dit naar vroedvrouw worden.

 

Pas op het einde van mijn zesde jaar secundair kwam het idee om geneeskunde te studeren. Ik ging de uitdaging aan, maar na anderhalf jaar besefte ik dat mijn hart nog steeds bij de vroedkunde lag. Het was geen evidente keuze om te veranderen van studierichting, maar nu blijkt het absoluut de juiste keuze te zijn voor mij. In februari 2012 klopte ik aan op de deur van de Arteveldehogeschool te Gent en in juni 2015 had ik mijn diploma ‘Bachelor in de vroedkunde’ in handen.

 

Tijdens mijn opleiding greep ik de kans om een buitenlandse ervaring op te doen. Ik ging met een medestudente negen weken op stage naar Rwanda en deed daar enorm veel kennis en inzichten op. We leerden onder meer hoe de natuur zijn werk kan doen bij de geboorte van een kind en wat de vroedvrouw hierbij kan betekenen. Het gevoel van zelfstandig werken liet mij nadien niet meer los. Na mijn stage bij Vita Nova was ik volledig overtuigd, mijn droom was om zelfstandige vroedvrouw te worden in een enthousiast team.

 

Nooit had ik gedacht om die droom zo snel te bereiken toen Hilde mij de vacature toestuurde. De euforie was dan ook groot toen bleek dat ik mocht starten op 1 oktober 2015. Gedurende een klein jaar werkte ik deeltijds als vroedvrouw in het AZ Nikolaas en in bijberoep als zelfstandige vroedvrouw bij Vita Nova. Sinds juli 2016 werk ik voltijds voor onze praktijk, op deze manier kwam er meer tijd vrij om me te engageren in verschillende projecten. Zo geef ik samen met Iris prenatale infosessies bij het Huis van het Kind Rotz te Zele en begeleid ik zwangere vrouwen bij zwangerschapscentrum De Kiem te Sint-Niklaas. Daarnaast zetten we ons ook in om studenten vroedkunde te begeleiden bij hun eindwerk. Elke dag opnieuw geniet ik ervan om mijn passie waar te kunnen maken en dit samen met drie fantastische collega’s.

 

 

Copyright @ All Rights Reserved