Gwen De Backer

Toen ik in 2009 aan mijn Bachelor in de vroedkunde begon, wist ik meteen dat ik de juiste studiekeuze gemaakt had.

 

Ik heb genoten van mijn stages in ziekenhuizen in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Toen ik aan het laatste jaar startte, besliste ik dat ik na mijn bachelor opleiding me graag nog verder wou verdiepen in bepaalde vlakken van de verloskunde.

 

Tot ik samen met collega Iris op Erasmusstage ging naar Modena, Italië. Hier deden we zeer veel werkervaring op! Ik merkte hier pas echt hoe belangrijk de taak van de verloskundige wel is. In de Belgische ziekenhuizen komt het beroepsprofiel van de vroedvrouw niet altijd helemaal tot zijn recht. We droomden van zelfstandig werken in een vroedvrouwenpraktijk. Een omgeving waar je dicht bij de mensen staat, waar je een vertrouwensrelatie kan opbouwen, een hele zwangerschap kan opvolgen, waar je bevallingen zelfstandig kan uitvoeren en waar je de mensen na de bevalling nog niet meteen moet loslaten maar in de thuissetting nog op huisbezoek kan gaan. Dat totaalplaatje wou ik me graag eigen maken.

 

Uiteindelijk waagde ik mijn kans, en ik mocht mee de Vita Nova-trein op! Net afgestudeerd, meteen werk vinden, en dan nog het type werk waarvan ik droomde...

Fantastisch!

 

Sinds ik werk bij Vita Nova deed ik een opleiding Shantala babymassage (2014) en de cursus Farmacologie voor vroedvrouwen (2015) om medicatie te kunnen voorschrijven.

Follow us:

Email: info@vita-nova.be

Gwen De Backer

Copyright @ All Rights Reserved